Uit het centrum

Lancering cultuurbrochure 2024-2025

24/05/24

We trappen het nieuwe cultuurseizoen af! De gloednieuwe cultuurbrochure valt binnenkort in elke brievenbus in de regio. Hierin vind je een volledig overzicht van alle activiteiten in de cultuur- en gemeenschapscentra in onze regio. Je kan de brochure ook al online bekijken.

Naast een indrukwekkend mooi programma - boordevol humor en drama, klassieke deuntjes en moderne hits, voorstellingen voor jong, oud en alles tussenin - brengt het nieuwe seizoen ook een paar veranderingen met zich mee.

Helemaal UiT

Nog geen UiTpas? Dan is het nu het moment, want met deze spaar- en kortingskaart krijg je 10% korting op het basistarief bij aankoop van tickets voor alle voorstellingen in de CC's in de regio.

Ontdek alle info over de UiTPAS op www.uitpasdruivenstreek.be

Meer nieuws

 • 40 jaar de Bosuil & Jezus-Eik kermis

  03/06/24

  Feest! De Bosuil springt op tram 4. Dat vieren we tijdens Jezus-Eik kermis een heel weekend lang met nostalgische 80's vibes. Bekijk hier het volledige programma.

 • vrijwilligers

  Gratis workshops voor verenigingen

  22/05/24

  Gratis workshops voor verenigingen

  Een jaar geleden polsten we naar de tevredenheid over de samenwerking met GC de Bosuil én jullie uitdagingen als vereniging.

  Vanuit verschillende verenigingen en n.a.v. de verenigingsbevraging kregen we ook vragen om initiatieven op te zetten om verenigingen te ondersteunen bij het werven van nieuwe (bestuurs)leden, verenigingen blijvend op de kaart te zetten en hoe de continuïteit en verjonging te verzekeren. We hebben samen met een organisatie ‘Vrijwilligers Werk werkt’ een programma, aanbod uitgewerkt rond deze thema’s op drie avonden in de regio.

  27 mei 2024 vrijwilligers rekruteren en motiveren @ GC de Bosuil

  11 juni 2024 fun factor van jouw vrijwilligerswerking @ GC de Kam (Wezembeek-Oppem)

  24 juni 2024 intergenerationeel leiderschap/ generatiemanagement @ GC de Lijsterbes (Kraainem)

  Vragen die zeker aan bod zullen komen zijn o.a.:

  Motivatie – hoe verder blijven gaan als het al jaren niet zo goed gaat?

  Publiek vinden – we organiseren wel activiteiten, maar de mensen komen niet?

  Opvolging – 1 verantwoordelijke doet alles en wil langzaamaan aftreden.

  Elk bestuurslid is welkom en deelname is gratis. Om een inschatting van het aantal deelnemers te kunnen maken vragen we je om in te schrijven via thierry.wellens@derand.be

 • Gordel jij mee op zondag 1 september?

  15/04/24

  Op zondag 1 september sluiten we de zomer, zoals de traditie het wil, af met een fijne familiedag tijdens De Gordel. Wie mee wil gordelen kan net zoals de voorbije jaren terecht in het Provinciedomein in Huizingen. Daarnaast zal Dilbeek dit jaar de focusgemeente zijn. Vanuit zowel Huizingen als Dilbeek vertrekken fiets- en wandeltochten waarmee de gordelaars de Vlaamse Rand kunnen ontdekken, beleven en zelfs proeven! Voor wie het iets uitdagender mag, zijn er op 1 september opnieuw de Gordelpelotons die intussen traditie geworden zijn. Wie liever de klassieke 100 km in z’n eentje en op eigen tempo aflegt, kan dat uiteraard ook.

  De Gordel gaat steeds op zoek naar nieuwigheden. Zo was er in het verleden al de Gordelcross. Die veldritinitiates staan ook op 1 september weer op het programma. Vorig jaar konden de gordelaars op pad met de gravelfiets. Gezien een maand na De Gordel het WK Gravel naar de Vlaamse Rand komt, zullen er ook dit jaar gravelroutes aangeboden worden. Wat is dan nieuw in 2024? Dilbeek trekt de kaart van de Urban Sports. Denk aan panna voetbal en skateboarden, maar kom het vooral ontdekken!

  Traditioneel sluiten we De Gordel af met een flinke portie muziek en ambiance. Alle details over het programma volgen in de loop van de komende maanden. Ook inschrijven zal vanaf de zomer mogelijk zijn en net als de voorbije jaren planten we in ruil voor de geregistreerde deelnemers bomen om de Vlaamse Rand nog groener te maken.