Tussen orde en chaos - Hommage aan Malou Van Braeckel (1949-1991)

In een 25-tal werken vertelt deze tentoonstelling het verhaal van het oeuvre van de Keerbergse kunstenares Malou Van Braeckel. Malou Van Braeckel overleed in 1991 in een tragisch auto-ongeval. Ze stond toen op een scharnierpunt van een veelbelovende carrière.

Na opleidingen aan het textielinstituut Henry Story in Gent en de kunstacademies van Aarschot en Mechelen, exploreerde Malou Van Braeckel alle mogelijkheden van de etstechniek. Al snel ontwikkelde ze een eigen druktechniek die met het klassieke etsen nog maar weinig te maken had. Zelf sprak ze over ‘monoprints’. Gaandeweg deden materialen als hout, ijzer en lood hun intrede, een eerste aanzet naar haar latere ruimtelijk werk.

Malou Van Braeckel zocht in haar werk de grens op tussen de orde en de chaos, tussen het getemde en het wilde. Dit vanuit de hypothese dat chaos een meer natuurlijke toestand is dan orde.

Net zoals de mens Malou Van Braeckel anno 2021 nog tastbaar aanwezig is in de harten en hoofden van al wie haar liefhad, dringt haar werk na 30 jaar nog altijd rechtstreeks binnen bij wie een moment halt houdt om écht te kijken. 

Datum

  • za 25 juni – zo 03 juli 2022

Prijzen

Leden: Gratis
Niet-leden: Gratis

Locatie

GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse