submenu

Verenigingen

GC de Bosuil werkt samen met de dorpsraad Jezus-Eik en de cultuurraad Overijse.  Het centrum organiseert samen met de verenigingen ook evenementen en projecten.  Je vindt de verenigingen uit Jezus-eik en hun contactgegevens in de rubriek cultuur, jeugd of sport.

OVERIJSE CONCERT BAND - WITLOOFFESTIVAL

Op zaterdag 19 oktober organiseert de Overijse Concert Band opnieuw haar witlooffestival in het gemeenschapscentrum de Bosuil te Jezus-Eik. Kom zeker genieten van een lekker aperitiefje, verse soep,  een warme of koude witloofschotel en een smakelijk dessertje. Ook dit jaar is er de &ls..
19 okt
17.30 uur

Natuurpunt CVN - lezing

We kennen de Eerste Wereldoorlog ’14-’18 vooral van de beelden uit de loopgraven rond Ieper. Bijna heel België leed erg onder het juk van de Duitse bezetting. Tijdens de lezing richten we de aandacht op de belevenissen van een aantal Tervurenaars, zowel in Tervuren zelf als aan het front.
10 nov
11.00 uur

Nieuwjaar Overijse - Nieuwjaar Overijse

Zin om nieuwjaar te vieren in de Druivenstreek?! Dat kan ... nog eens! Trek je avondkleding aan en zak in stijl af naar de dansvloer van de Markthal. Vanaf 18 jaar - Dresscode: Avondkledij ✓ Grote bar met bier, fris, bubbels en cocktails ✓ Dj’s tot 6u ‘s morgens ✓ Buite...
31 dec
23.59 uur

Natuurpunt CVN - Gierzwaluw, tussen hemel en steen

Gierzwaluwen zijn fascinerende trekvogels die al eeuwenlang naast ons leven maar die echter onbekend blijven. Hun toekomst wordt nu bedreigd. Je verneemt hoe de gierzwaluw leeft en hoe je kan helpen om ze te beschermen....
14 jun
11.00 uur