Eco-dag

Wij bouwen de Bosuil om tot een huis vol inspiratie voor wie wil delen, ruilen, herstellen, hergebruiken en zo veel meer. Hieronder vind je alle informatie. Tot dan!

Kom op zondag 26 maart 2023 van 10 tot 16 uur naar GC de Bosuil voor het Repair Café, een fashion swap, een boeken- en platenswap, een infobeurs, de tweedehandsbeurs van de gezinsbond, workshops schoonheidsproducten, een kidscorner, een boerenmarkt, een klimaatzoektocht en nog zoveel meer.

In de garage ...

vind je het Repair café terug. Kapotte spullen die je niet zelf kunt herstellen? Gooi ze niet weg, maar laat ze repareren. Verklein zo mee onze afvalberg.

De woonkamer

Nodigt jou uit op de Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond. Schrijf je hier in als je een standje wil bemannen.

De woonkamer

In de woonkamer kom je tot rust met een leuke plaat of een goed boek. Verhinder dat jouw boeken en platen stof staan te vergaren in je kast en ruil ze met een andere lezer/luisteraar. Wij zorgen voor een gezellig hoekje met platenspeler.

Planten geven een huiselijk gevoel

Geef je planten een tweede thuis.Heb je tuinplanten die wat enthousiaster groeien dan je geplan(t)d had? Of ben je een fervent 'plantjesstekker'? Verdienen je tuin- kamer- of terraspotten een tweede leven? Françoise fleurt jouw planten op en geeft ze een nieuwe thuis.Lijkt dit iets voor jou? Kom dan naar onze Eco-dag en geef jouw planten een tweede leven.

De kinderkamer

Onze kidscorner krijgt dankzij vicycle-it, bonobobox en de speelotheek een speelse sfeer. Ontdek hen op www.BonoboBox.be | https://vicycle-it.be/ | https://overijse.gezinsbond.be/speel-o-theek-de-belleborre

De tuin

Ontdek in onze tuin alles over geneeskrachtige kruiden, appelen en peren van eigen teelt en een lokaal boeket samenstellen terwijl je één bent met de natuur. Gebruik het fruit uit de natuur om je eigen smoothie te maken met de sappentrapper.

Het bureau

Schaaf je kennis bij en kom alles te weten over bouw-en renovatiewerken, recycleren, zero waste, onafhankelijke nieuwsberichtgeving, ecologisch tuinieren en koken dankzij Interrand, Apache , Velt , Druifkracht, Klimaatnetwerk druivenstreek, klimaatalliantie Druivenstreek.

Klimaatnetwerk druivenstreek zorgt ook voor een heuse klimaatzoektocht.