Uit het centrum

De Gordel trekt dit najaar naar de Plantentuin in Meise

15/07/22

Op zondag 4 september toont de Vlaamse Rand weer zijn groene troeven. Tijdens de Gordel 2022 zullen deelnemers zoals vanouds naar hartenlust kunnen fietsen en wandelen, dit jaar vanuit het Gordeltrefpunt in het provinciedomein van Huizingen en de Plantentuin van Meise.

De eerste zondag van september staat traditiegetrouw in het teken van de groene Vlaamse Rand. Op 4 september zijn het provinciedomein van Huizingen en de Plantentuin van Meise de twee trefpunten voor een sportieve dag in de Vlaamse Rand. Naar goede gewoonte biedt De Gordel gratis fiets- en wandeltochten aan, waaronder de 100 km door de Rand. Wie eerder op zoek is naar een unieke fietstocht, kan aansluiten bij een peloton dat vanuit de Plantentuin van Meise de Vlaamse Rand met een rit van 125 km verkent.

De Gordel heeft elk jaar ook steeds iets verrassend nieuws op het programma staan. Vorig jaar konden gravelaars hun hart ophalen, dit jaar staat het veldrijden centraal. De allereerste Gordelcross in het provinciedomein van Huizingen is niet alleen de ideale gelegenheid om enkele (ex-)profs aan het werk te zien tijdens een demowedstrijd, maar biedt ook de mogelijkheid om te ontdekken wat crossen nu eigenlijk precies is.

Naast het sportieve programma heeft gordeltrefpunt Huizingen ook een uitgebreid aanbod aan animatie en optredens op het programma staan. Kinderen kunnen op 4 september weer hun hart ophalen in het VIK-dorp (Very Important Kids) en genieten van gratis optredens.

De Gordel toont jaarlijks de mooiste troeven van de Vlaamse Rand. Zo staat deze keer de Plantentuin van Meise, die dit jaar 225 jaar bestaat, centraal als focuspunt. Op zondag 4 september zal de plantentuin uitzonderlijk gratis toegankelijk zijn en er zullen kleinschalige optredens verspreid over de site plaatsvinden. 

Deelnemen kan gratis (behalve voor de pelotons), registratie vooraf is wel nodig.

Meer info over het programma en de tochten: www.degordel.be.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature schoolondersteuner

  12/08/22

  Als schoolondersteuner maak je deel uit van het taalpromotieteam en neem je een rol op in de opdracht om secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen op het vlak van taalbeleid, ouderbeleid en Nederlands buiten de schooluren.

 • Uit het centrum

  Jezus-Eik Kermis

  11/08/22

  Zaterdag 10 en zondag 11 september 2022

  Kom jij Jezus-Eik mee vieren? De dorpsraad, de Bloemenwijk, GC De Bosuil, de Gezinsbond, de Chiro, de Woudpoort en het Repaircafé slaan de handen terug in elkaar om onze dorpskern tot leven de brengen.

 • Uit het centrum

  Brochure vormingen najaar 2022

  11/08/22

  In het najaar organiseren we opnieuw leuke vormingen voor jong en oud. Neem alvast een kijkje in onze nieuwe brochure.