Uit het centrum

UiTmagazine Druivenstreek

09/04/24

Nog op zoek naar een leuke uitstap tijdens de paasvakantie of komende weekends? Ontdek de nieuwste editie van het magazine UiT in de Druivenstreek!

Je kan deze terugvinden in je brievenbus of via onderstaande link online lezen:

https://www.uitindedruivenstreek.be/file/download/36dda442-7fd9-4341-afcd-4cdfb8108dda/v24LPonA7CJ8cVvG18GNSQqLMB1bnu5v1Xj9SOP4nM3d.pdf

Meer nieuws

 • 40 jaar de Bosuil

  06/09/24

  Feest! De Bosuil viert dit jaar zijn 40e verjaardag.

  In 1984 opende de Bosuil zijn deuren. Sindsdien is het gemeenschapscentrum het kloppend hart van het bruisende Jezus-Eik. De sprong op tram 4 moet in stijl gevierd worden en daarom nodigen wij iedereen uit op ons feestweekend met nostalgische 80's vibes.

  Op vrijdag 6 september is iedereen welkom op onze afterwork vanaf 17:00. ‘Let’s dance’ met sletttig en glettig, Very Disco Chanel en Uphill Sound. Of speel mee met een doldwaze quiz, ‘een gans jaar voor niet’, georganiseerd door de dorpsraad.

  Zaterdag is de ultieme feestdag in 80-stijl! Het draait allemaal om fluokleuren, epauletten en dansen op de nummers van Clouseau, ‘Flash Dance’ en ‘Dirty Dancing’. Haal de haarlak boven, trek die beenwarmers aan en ‘Let’s get physical’!

  Wat kan je verwachten?
  - Haartooi en make-up 80’s-Stijl
  - Aerobics opwarming
  - Steengoede 80’s muziek met band en dj

  Op zondagochtend vindt de misviering plaats aan het Mariahof. Na de Mis geniet je van het aperitiefconcert van OCB op het terras van de Bosuil. Je kan ook rustig rondkuieren op de traditionele rommelmarkt in de Bloemenwijk.

  Wij kijken uit naar ons feestweekend. Jullie ook?

 • LANCERING CULTUURBROCHURE 2024-2025

  24/05/24

  LANCERING CULTUURBROCHURE

  We trappen het nieuwe cultuurseizoen af! De gloednieuwe cultuurbrochure valt binnenkort in elke brievenbus in de regio. Hierin vind je een volledig overzicht van alle activiteiten in de cultuur- en gemeenschapscentra in onze regio. Je kan de brochure ook al online bekijken op deze pagina.

  Naast een indrukwekkend mooi programma - boordevol humor en drama, klassieke deuntjes en moderne hits, voorstellingen voor jong, oud en alles tussenin - brengt het nieuwe seizoen ook een paar veranderingen met zich mee.

  Helemaal UiT

  Nog geen UiTpas? Dan is het nu het moment, want met deze spaar- en kortingskaart krijg je 10% korting op het basistarief bij aankoop van tickets voor alle voorstellingen in de CC's in de regio.

  Ontdek alle info over de UiTPAS op www.uitpasdruivenstreek.be

 • vrijwilligers

  Gratis workshops voor verenigingen

  22/05/24

  Gratis workshops voor verenigingen

  Een jaar geleden polsten we naar de tevredenheid over de samenwerking met GC de Bosuil én jullie uitdagingen als vereniging.

  Vanuit verschillende verenigingen en n.a.v. de verenigingsbevraging kregen we ook vragen om initiatieven op te zetten om verenigingen te ondersteunen bij het werven van nieuwe (bestuurs)leden, verenigingen blijvend op de kaart te zetten en hoe de continuïteit en verjonging te verzekeren. We hebben samen met een organisatie ‘Vrijwilligers Werk werkt’ een programma, aanbod uitgewerkt rond deze thema’s op drie avonden in de regio.

  27 mei 2024 vrijwilligers rekruteren en motiveren @ GC de Bosuil

  11 juni 2024 fun factor van jouw vrijwilligerswerking @ GC de Kam (Wezembeek-Oppem)

  24 juni 2024 intergenerationeel leiderschap/ generatiemanagement @ GC de Lijsterbes (Kraainem)

  Vragen die zeker aan bod zullen komen zijn o.a.:

  Motivatie – hoe verder blijven gaan als het al jaren niet zo goed gaat?

  Publiek vinden – we organiseren wel activiteiten, maar de mensen komen niet?

  Opvolging – 1 verantwoordelijke doet alles en wil langzaamaan aftreden.

  Elk bestuurslid is welkom en deelname is gratis. Om een inschatting van het aantal deelnemers te kunnen maken vragen we je om in te schrijven via thierry.wellens@derand.be