Nieuws

 • 40 jaar de Bosuil & Jezus-Eik kermis

  03/06/24

  Feest! De Bosuil springt op tram 4. Dat vieren we tijdens Jezus-Eik kermis een heel weekend lang met nostalgische 80's vibes. Bekijk hier het volledige programma.

 • Lancering cultuurbrochure 2024-2025

  24/05/24

  We trappen het nieuwe cultuurseizoen af! De gloednieuwe cultuurbrochure valt binnenkort in elke brievenbus in de regio. Hierin vind je een volledig overzicht van alle activiteiten in de cultuur- en gemeenschapscentra in onze regio. Je kan de brochure ook al online bekijken.

 • vrijwilligers

  Gratis workshops voor verenigingen

  22/05/24

  Gratis workshops voor verenigingen

  Een jaar geleden polsten we naar de tevredenheid over de samenwerking met GC de Bosuil én jullie uitdagingen als vereniging.

  Vanuit verschillende verenigingen en n.a.v. de verenigingsbevraging kregen we ook vragen om initiatieven op te zetten om verenigingen te ondersteunen bij het werven van nieuwe (bestuurs)leden, verenigingen blijvend op de kaart te zetten en hoe de continuïteit en verjonging te verzekeren. We hebben samen met een organisatie ‘Vrijwilligers Werk werkt’ een programma, aanbod uitgewerkt rond deze thema’s op drie avonden in de regio.

  27 mei 2024 vrijwilligers rekruteren en motiveren @ GC de Bosuil

  11 juni 2024 fun factor van jouw vrijwilligerswerking @ GC de Kam (Wezembeek-Oppem)

  24 juni 2024 intergenerationeel leiderschap/ generatiemanagement @ GC de Lijsterbes (Kraainem)

  Vragen die zeker aan bod zullen komen zijn o.a.:

  Motivatie – hoe verder blijven gaan als het al jaren niet zo goed gaat?

  Publiek vinden – we organiseren wel activiteiten, maar de mensen komen niet?

  Opvolging – 1 verantwoordelijke doet alles en wil langzaamaan aftreden.

  Elk bestuurslid is welkom en deelname is gratis. Om een inschatting van het aantal deelnemers te kunnen maken vragen we je om in te schrijven via thierry.wellens@derand.be

 • Gordel jij mee op zondag 1 september?

  15/04/24

  Op zondag 1 september sluiten we de zomer, zoals de traditie het wil, af met een fijne familiedag tijdens De Gordel. Wie mee wil gordelen kan net zoals de voorbije jaren terecht in het Provinciedomein in Huizingen. Daarnaast zal Dilbeek dit jaar de focusgemeente zijn. Vanuit zowel Huizingen als Dilbeek vertrekken fiets- en wandeltochten waarmee de gordelaars de Vlaamse Rand kunnen ontdekken, beleven en zelfs proeven! Voor wie het iets uitdagender mag, zijn er op 1 september opnieuw de Gordelpelotons die intussen traditie geworden zijn. Wie liever de klassieke 100 km in z’n eentje en op eigen tempo aflegt, kan dat uiteraard ook.

  De Gordel gaat steeds op zoek naar nieuwigheden. Zo was er in het verleden al de Gordelcross. Die veldritinitiates staan ook op 1 september weer op het programma. Vorig jaar konden de gordelaars op pad met de gravelfiets. Gezien een maand na De Gordel het WK Gravel naar de Vlaamse Rand komt, zullen er ook dit jaar gravelroutes aangeboden worden. Wat is dan nieuw in 2024? Dilbeek trekt de kaart van de Urban Sports. Denk aan panna voetbal en skateboarden, maar kom het vooral ontdekken!

  Traditioneel sluiten we De Gordel af met een flinke portie muziek en ambiance. Alle details over het programma volgen in de loop van de komende maanden. Ook inschrijven zal vanaf de zomer mogelijk zijn en net als de voorbije jaren planten we in ruil voor de geregistreerde deelnemers bomen om de Vlaamse Rand nog groener te maken.

 • UiTmagazine Druivenstreek

  09/04/24

  Nog op zoek naar een leuke uitstap tijdens de paasvakantie of komende weekends? Ontdek de nieuwste editie van het magazine UiT in de Druivenstreek!

  Je kan deze terugvinden in je brievenbus of via onderstaande link online lezen:

  https://www.uitindedruivenstreek.be/file/download/36dda442-7fd9-4341-afcd-4cdfb8108dda/v24LPonA7CJ8cVvG18GNSQqLMB1bnu5v1Xj9SOP4nM3d.pdf

 • Jaarbeeld 2023

  15/03/24

  2023. Een jaar van groei en succes voor vzw 'de Rand'. We zijn trots op de behaalde resultaten en sterke samenwerkingen. We zijn klaar voor nieuwe uitdagingen en kansen. Lees hier ons jaarverslag!

 • Taalkampjes tijdens de zomer

  23/02/24

  Op zoek naar een leuk Nederlands taalkamp vol avontuur? Van 19 tot 23 augustus en van 26 tot 30 augustus slaan we de handen in elkaar met SPORT EN OPLEIDING VZW om jouw kinderen een week lang te laten genieten van taal en spel!

  Locatie: GC de Bosuil

  Leeftijd: 3de kleuterklas tot 6e leerjaar

  Prijs: €150

  Uren: 08:00 - 17:00 u

  Inschrijven kan via de website van Sport en Opleiding vzw:

  www.sportenopleiding.be

 • UiTPAS bij GC de Bosuil

  25/01/24

  Ken je UiTPAS al? Dat is je voordeelpas voor cultuur en vrije tijd. Spaar punten bij heel wat activiteiten in de Druivenstreek (ook bij ons!) en ruil ze om voor leuke voordelen. Bovendien krijgen mensen met een beperkt budget met UiTPAS straffe kortingen op alle activiteiten. En dankzij de handige UiTPAS-app heb je je UiTPAS altijd bij de hand.

  Je kan de UiTPAS-app gratis downloaden via de app-store of via uitpas.be/app.

  Ben je een UiTPAS-houder? Registreer dan eerst je UiTPAS in het nieuwe ticketingsysteem en geniet van 10% korting op de basisprijs!

  Klik hier om je te registreren.

 • Zaalverhuur

  20/04/23

  Wil je graag in de rand rond Brussel vergaderen of een evenement organiseren? Zoek je ruimte voor een opleiding met je personeel, je leden, je klanten …? In GC de Bosuil in Jezus-Eik vind je een assortiment vergaderzalen en polyvalente ruimten.

 • Jaarbeeld 2022

  16/04/23

  We hebben het voorbije jaar niet stilgezeten. We schreven, organiseerden, informeerden, investeerden, renoveerden, fietsten, liketen ... Kortom, het hele team van vzw 'de Rand' heeft er een productief jaar van gemaakt. Aan de hand van een 40-tal cijfers, feiten en weetjes blikken we terug op de hoogtepunten van 2022.